Actief zijn en meedoen

Deelnemen aan sociale activiteiten en andere mensen ontmoeten kan normaal gezien bijna elke dag en avond in een activiteiten- en cultureel centrum, buurthuis of woonzorgcentrum bij u in de buurt. Op dit moment liggen veel activiteiten, evenementen en bijeenkomsten vanwege het coronavirus stil en zijn veel locaties gesloten of beperkt toegankelijk.

We zitten dus op dit moment meer thuis. Waarschijnlijk heeft u minder contact met familie en vrienden, voelt u zich misschien opgesloten, verveeld of eenzaam, zit u (te) veel bij uw huisgenoten op de lip en zijn er minder leuke activiteiten buiten de deur te doen dan normaal. Dat is vervelend en jammer.

Toch kunt u zelf nog enkele dingen zelfstandig doen, zoals de buitenlucht in. Wandelen, fietsen, de hond uitlaten, een boodschapje doen. Blijft u de mogelijkheden verkennen in zoverre dat mogelijk is. Zolang u op uw gezondheid let en afstand houdt van 1,5 m tot andere mensen is dat mogelijk.

Kent u de Wad Beweegroute al? Ter hoogte van 'het parkje' achter het Anne Frank centrum is een route uitgezet waar u zelfstandig of onder begeleiding op uw eigen niveau in beweging kunt zijn. Van knie heffen en strekoefeningen tot aan loop- en balansoefeningen, de route is voor iedereen toegankelijk!

Heeft u de gekleurde mozaiek stoeptegels al ontdekt in sommige straten in Waddinxveen? Leuk om tijdens een wandeling buiten eens om u heen te kijken of u ze allemaal kunt ontdekken! Wie weet ze allemaal te fotograferen?

Of kent u de app geocaching al? Hiermee kunt u, eventueel met uw (klein-)kind(eren) op zoek naar kleine verstopte schatten zoals kistjes, doosjes en potjes met daarin een wisselende 'schat'. De coördinaten van de verstopplek staan op internet, en door gps op je telefoon te gebruiken kan je de schatten vinden. Heel Waddinxveen ligt er verstopt mee!

Of ontdek de mooie wandel- en fietsroutes door en om Waddinxveen via www.routeyou.com

De beweegactiviteiten voor ouderen in het Anne Frank Centrum gaan enkel in beperkte mate en op afspraak door. Wilt u hier meer over weten, vragen over het wel of niet doorgaan van een activiteit? Belt u dan naar de activiteitencoördinator via het algemene nummer 0800 935 945 6.

De dagbesteding Nieuwe Stijl voor ouderen het in Anne Frank Centrum loopt door, in beperkte mate en op afspraak. De coördinatoren en vrijwilligers van Palet Welzijn ontvangen u graag in het Anne Frank Centrum en bieden ondersteuning bij het kiezen van zinvolle activiteiten, afgestemd op mogelijkheden en interesses. De activiteitencoach werkt op een goede en prettige manier samen met ouderen aan het versterken van hun ondersteuningsnetwerk en deelname aan sociale activiteiten. Wij rekenen een geringe eigen bijdrage voor verenigingslidmaatschap en consumpties.
Wilt u meer weten? Neemt u contact op met Arianne of Miranda via 06 53 666 458.

Aanvraag van seniorenvervoer voor noodzakelijke ritten is mogelijk, u kunt contact opnemen tussen 09.00 en 10.30 uur via tel: 088-0234255. Mondkapje dragen is verplicht. Ook kunnen ritten worden aangevraagd via de website van de Groene Hart Hopper.

Wilt u graag iets doen voor een ander?

U kunt zich opgeven als vrijwilliger bij Stichting Vrijwilligerswerk. Op www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl vindt u uiteenlopende zinvolle activiteiten. U kunt contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator via info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl of 0182 60 17 29.

Bij Hip Helpt Waddinxveen kunt u zich ook opgeven als vrijwilliger. Kijk op www.hiphelpt.nl of neemt u contact op via waddinxveen@hiphelpt.nl / 06 40 00 03 14. Er is ook een HipHelpt-app die u kunt downloaden.