Andere mensen ontmoeten

Activiteiten en mensen ontmoeten in Waddinxveen

Leuke activiteiten en mensen ontmoeten kan normaal gezien bijna elke dag en avond in een activiteiten- en cultureel centrum, buurthuis of woonzorgcentrum bij u in de buurt. Op dit moment liggen veel activiteiten, evenementen en bijeenkomsten stil en zijn veel locaties gesloten vanwege het coronavirus.

Zo worden er geen activiteiten van Palet Welzijn voor ouderen in het Anne Frank Centrum georganiseerd. Het centrum en de dagbesteding zijn tot nader order gesloten.

Blijft u de websites van Waddinxveen Alles Dichtbij, Souburgh en Palet Welzijn in de gaten houden voor activiteiten verderop in dit jaar.

Houdt u ook het lokale nieuws over de ontwikkelingen van het coronavirus op de site van de gemeente Waddinxveen. Daar leest u meer over de huidige leef maatregelen binnen de gemeente en wat er mogelijk en toegestaan is aan contactmogelijkheden.

Zoekt u activiteiten in de buurt?

Leuke activiteiten vindt u bijna elke dag en avond in het buurthuis of woonzorgcentrum bij u in de buurt.

Kijk op de websites van Souburgh en Palet Welzijn voor activiteiten in een woonzorgcentrum. Bijvoorbeeld een cursus of workshop schilderen of handwerken. In de evenementenkalender op Waddinxveen Alles Dichtbij vindt u veel mogelijkheden.

Kijk ook eens op de website van het Bruisnest. Of kom in het Bruisnest gezellig een bakje koffie drinken of een hapje eten. In het Bruisnest vindt u ook het Repair Café. Kijk op de website van Repair Café wanneer er iemand aanwezig is.

Zoekt u activiteiten voor vrouwen? Kijk dan een in de agenda op de website van Vrouwen van Nu Waddinxveen.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Bruisnest Waddinxveen

Bezoekadres

Kerkweg-Oost
159
2741 HC
Waddinxveen

Postadres

Kerkweg-Oost
159
2741 HC
Waddinxveen

Palet Welzijn - activiteiten voor ouderen in het Anne Frank Centrum

Klik op de link Folder Activiteiten voor de weekagenda.

Jan van Bijnenpad
1
2742 VS
Waddinxveen
Toon op kaart (1)
x

Souburgh

Dit zorgcentrum van Zorgpartners Midden-Holland biedt groepsbegeleiding, dagverzorging en dagbesteding voor mensen met dementie.

Openingstijden restaurant: dagelijks 10.00 - 19.00 uur

Prins Bernhardlaan
2
2741 DW
Waddinxveen
Toon op kaart (1)
x

Vrouwen van Nu Waddinxveen

Op de website vindt u koffieochtenden, leesclubs, eetclubs en andere activiteiten.

Henegouwerweg
117a
2741 JZ
Waddinxveen

Waddinxveen Alles Dichtbij - evenementenkalender

U vindt hier evenementen per maand. Klik op het evenement of activiteit. U ziet dan vanzelf waar u moet zijn en hoe u zich aanmeldt.

Repair Café

Repair Café is een plek waar spullen gerepareerd kunnen worden. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om reparatie uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen of speelgoed. 

Elke tweede zaterdag van de maand van 9.00 uur tot 13.00 uur kunt u terecht bij het Repair Café in Waddinxveen.

 

Mauritslaan
55
2741CE
Waddinxveen

Wilt u met andere mensen eten?

Alle horecagelegenheden en restaurants in Waddinxveen zijn op dit moment gesloten. Wel kunt u bij de meeste plekken eten bestellen via Thuisbezorgd.nl.

Het Anne Frank Centrum is op dit moment gesloten voor ouderen/senioren. Dat betekent dat er geen open tafel is waar mensen kunnen komen eten. Wel kunnen via Palet Welzijn vries verse maaltijden besteld worden, deze moeten wekelijks worden opgehaald.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Palet Welzijn Waddinxveen - maaltijden

Locatie: Anne Frank Centrum; coördinator: Maja Postma

Jan van Bijnenpad
1
2742 VS
Waddinxveen

Thuisbezorgd.nl

Voelt u zich eenzaam?

Behoefte aan een belmaatje? Neemt u dan contact op met Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen. Kijk voor meer informatie op de website.

Ook kunt u bellen, chatten of mailen met De Luisterlijn. Hier kunt u anoniem uw verhaal doen.

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon.

Als oudere kunt u terecht bij de Zilverlijn van het Ouderenfonds. Zij bieden een luisterend oor, gezellig praatje of goed gesprek. Bel of ga naar de website om u aan te melden.

Weet u niet goed hoe u eenzaamheid kunt oplossen? Neem contact op met Platform Eenzaamheid Ouderen via Team Wadwijzer: zij geven informatie en advies over ouderenzorg en ondersteuning.

Heeft u een beperking? De Zonnebloem heeft vrijwilligers die bij u langs komen of met u op pad gaan.

De Zonnebloem heeft daarnaast online leuke tips voor thuis op een rijtje gezet om bezig te blijven: van vlogs van handige hulpmiddelen tot knutselideeën, online spelletjes, gratis boekabonnementen, mooie films en tips. Kijk op de website voor meer informatie.

Op de website Waddinxveen Alles Dichtbij vindt u een overzicht van de websites van de kerken indien u behoefte heeft aan gesprekken over geloof en bezieling. De diensten van de kerken in Waddinxveen zijn bijna allemaal digitaal te volgen. De kerkgemeenten informeren hun leden hoe zij de diensten het beste kunnen volgen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Team Wadwijzer

Kerkstraat
13
2742 BG
Waddinxveen

Vrijwilligerswerk Waddinxveen

Zonnebloem - tips voor thuis

Waddinxveen Alles Dichtbij

Evenementenkalender, locaties en activiteiten voor alle inwoners van Waddinxveen

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

Zonnebloem - bij u in de buurt

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of beperking.

Heeft u moeite met het ontmoeten van andere mensen?

Vraag bij Humanitas of er een Vriendenkring is die bij u past. U kunt ook een Huisbezoek aanvragen. Misschien kunt u mensen ontmoeten bij een hobby of sport. Doe een interessetest om te leren wat u leuk vindt. Kijk voor creatieve cursussen en workshops bij Groene Hart Creatief.

Of meld u aan als vrijwilliger. U vindt vacatures bij stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen.

Spreekt u nog niet zo goed Nederlands? Misschien is de Praatgroep Anderstalige Vrouwen iets voor u. Kijk op de website voor meer informatie.

Wilt u andere vrouwen ontmoeten? Kijk op de website van Vrouwen van Nu Waddinxveen voor activiteiten bij u in de buurt. Bijvoorbeeld een leesclub of koffieochtend.

Ook kerken en geloofsgemeenschappen organiseren bezoek aan huis en activiteiten. Kijk op de website Waddinxveen Alles Dichtbij voor een overzicht van websites van kerken.

Wilt u liever met iemand praten over wat er mogelijk is? Neem contact op met Team Wadwijzer. Zij denken met u mee en geven tips en advies.

Toon op kaart (4)
x

Groene Hart Creatief

Bij Groene Hart Creatief vindt u creatieve cursussen en workshops door vele verschillende aanbieders in het Groene Hart. Kijk in de agenda op de website voor het actuele aanbod.

Toon op kaart (1)
x

Praatgroep Anderstalige Vrouwen

Iedere woensdag van 9.15 - 11.15 uur. Kosten: €1,- per keer. Het programma staat op de website.

Mauritslaan
55
2741 CE
Waddinxveen
Toon op kaart (1)
x

Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen (SVW)

rengt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties samen. De stichting helpt vrijwilligers aan een leuke vrijwilligersbaan en ondersteunen vrijwilligersorganisaties met cursussen, trainingen, workshops en advies.

Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag 9.00 - 15.00 uur
Locatie: Cultuurhuys De Kroon

Gouweplein
1
2741 MW
Waddinxveen
Toon op kaart (1)
x

Team Wadwijzer

Kerkstraat
13
2742 BG
Waddinxveen
Toon op kaart (1)
x

Vrouwen van Nu Waddinxveen

Op de website vindt u koffieochtenden, leesclubs, eetclubs en andere activiteiten.

Henegouwerweg
117a
2741 JZ
Waddinxveen

Waddinxveen Alles Dichtbij - kerken

Humanitas - samen optrekken

Heeft u behoefte aan iemand om mee te praten en die u thuis opzoekt? Dan kunnen onze vrijwilligers u helpen.

Bent u door omstandigheden aan huis gebonden. Of heeft u steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Bijvoorbeeld een overlijden, scheiding of het verlies van een vriendschap of baan?

Het samen optrekken kan een paar maanden tot een paar jaar, afhankelijk van de behoefte. 

Bent u op zoek naar een maatje?

Een maatje is een vrijwilliger die naar u luistert. Ook kunt u samen met uw maatje activiteiten doen. Bijvoorbeeld samen koffiedrinken, winkelen, sporten, boodschappen doen, eten, naar de bioscoop gaan of een bordspel spelen.

Via het Maatjesproject kunt u op zoek naar een maatje. Of u kunt uzelf als maatje opgeven. Kijk voor meer informatie en het plaatsen van een oproep op de website.

Maatjesproject

Een maatje is een vrijwilliger die naar u luistert. Ook kunt u samen met uw maatje activiteiten doen. Bijvoorbeeld samen koffiedrinken, winkelen, sporten, boodschappen doen, eten, naar de bioscoop gaan of een bordspel spelen. Via het Maatjesproject kunt u op zoek naar een maatje. Of u kunt uzelf als maatje opgeven.

Heeft u hulp nodig?

Heeft u boodschappen nodig? Neem dan contact op met HIP Waddinxveen.

De Facebookpagina Hulp Corona Waddinxveen is er voor inwoners om elkaar te ondersteunen in vraag en aanbod, u kunt lid worden, oproepen plaatsen en reageren met hulpaanbod.

Opvoeden tijdens de Coronacrisis kan een uitdaging zijn. Voor ouders en verzorgenden houden de pedagogen een telefonisch Spreekuur Opvoeden. Elke werkdag van 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur. Of stuur een e-mail. Meer informatie vindt u op de website van Kwadraad.

Inwoners van Waddinxveen kunnen dagelijks van 9.00 - 17.00 uur chatten met een maatschappelijk werker. Kijk voor meer informatie op de website van Kwadraad.

Bij vragen over relaties of andere toenemende spanning in het gezin is er een Spreekuur Relatie. Deze is op maandag, dinsdag en donderdag van 13.00 - 17.00 uur. Kijk op de website van Kwadraad. https://www.kwadraad.nl/nieuws/door-de-coronacrisis-extra-spanning-op-je-relatie/

Te maken met of vermoeden van huiselijk geweld? Kijk op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl voor tips en adviezen bij kindermishandeling, partnermishandeling en ouderenmishandeling. Bellen kan met Veilig Thuis. Kijk op de website voor meer informatie.

Burenoverlast kan tijdens de Coronacrisis extra vervelend zijn. Omdat we veel thuis moeten blijven, hoor en zien we elkaar meer dan gebruikelijk en kunnen we misschien minder van elkaar verdragen. Voor overlast kunt u terecht bij het Spreekuur Buurtbemiddeling. Elke werkdag van 11.00 - 12.00 uur. Meer informatie vind je op de website van Kwadraad.

Maakt u zich zorgen over de situatie van ouderen/senioren? Neem dan contact op met de cliëntondersteuners van Wadwijzer via Palet Welzijn ouderenadvies en Mantelzorg Centraal.

MantelzorgNL heeft een speciale pagina voor mantelzorgers met veel gestelde vragen over het coronavirus. Of bel de mantelzorglijn.

Ouderen met een migratieachtergrond kunnen bellen naar de telefonische hulplijn van seniorenorganisatie KBO-PCOB. De hulplijn is er voor vragen over corona, maar 'gewoon' een praatje maken kan ook. De ouderen worden te woord gestaan door vrijwilligers die zelf een Caribische, Chinese, Italiaanse, Marokkaanse, Molukse, Spaanse, Surinaamse of Turkse achtergrond hebben.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Palet Welzijn Waddinxveen - ouderenadvies

Locatie: Anne Frank Centrum; adviseur: Antoinette in 't Hout

Jan van Bijnenpad
1
2742 VS
Waddinxveen

Mantelzorg Centraal

Voor informatie over Mantelzorgen en registratie van mantelzorgers Waddinxveen.

Jan van Bijnenpad
1
2742 VS
Waddinxveen

Kwadraad - Spreekuur Opvoeden

Elke werkdag van 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur.

Kwadraad - chatten met een maatschappelijk werker

HiP Waddinxveen

Vrijwilligersnetwerk vanuit de kerken

Bosboom Toussaintsingel
52
2741 AN
Waddinxveen

Facebook pagina - Hulp Corona Waddinxveen

Veilig Thuis

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor slachtoffers, plegers en mensen die bezorgd zijn om anderen. Anoniem blijven is mogelijk.

MantelzorgNL - mantelzorglijn

Voor iedereen die voor een ander zorgt.

Bereikbaar: ma t/m vrij  09.00 - 16.00 uur.

Ik vermoed huiselijk geweld bij een oudere

Ik vermoed huiselijk geweld bij een kind