Assistente jeugdgezondheidszorg

Voor het wegen en meten uw kind komt u terecht bij onze assistenten Jeugdgezondheidszorg 0 – 4 jaar Ingrid en Joy die werkzaam zijn bij het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Joy voert daarnaast gehoorscreenings uit bij pasgeboren baby’s voor alle baby’s in Waddinxveen (en Moerkapelle en Zevenhuizen). Tijdens de gehoortest wordt gemeten of uw kind genoeg kan horen om goed te leren praten. De gehoortest doet geen pijn en duurt maar een paar minuten. Uw kindje zal er nauwelijks iets van merken en het gaat het beste wanneer uw kindje rustig is en/of slaapt. Meer informatie over de gehoortest kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Onze assistente Jeugdgezondheidszorg 4+ (4 – 12 jaar) Rianne neemt in groep 2 en groep 7 bij uw kind een gezondheidsonderzoek af. In groep 2 is dit de ogen- en gehoortest, groei en een vragenlijst die ingevuld wordt door de ouders. In groep 7 is dit alleen de groei en ook een vragenlijst die ingevuld is door de ouders. Rianne werkt hiervoor nauw samen met de Jeugdverpleegkundige en de Jeugdarts van uw kind.

Neemt u het volgende mee naar uw afspraak:

  • Het groeiboekje van uw kind
  • Vaccinatiekaart en vaccinatiebriefjes
  • (Hydrofiele) doek of badjasje
  • Schone luiers en doekjes

Heeft u vragen over afspraken? Bel met de CJG advies en afsprakenlijn: 088 254 23 84.

Joy Gelauf
0-4 assistente

Ingrid de Winter
0-4 assistente

Rianne Verweij
4+ assistente