Fietsmaatjes samen op de duofiets

Duofiets

Kunt of durft u niet meer zelfstandig te fietsen? De duofiets is er voor mensen met een beperking in bewegen, zien, horen, of cognitie (bv. dementie). Ook mensen die kampen met eenzaamheid kunnen op de duofiets stappen. Zo komt u in beweging en maakt u sociaal contact.

Fietsmaatjes Waddinxveen zorgt ervoor dat u samen met een vrijwilliger op een elektrische duofiets weer tochtjes in uw eigen omgeving kan maken, of misschien zelfs wel buiten de grenzen van Waddinxveen als u samen met plezier doortrapt.Als fietsmaatjes zit u naast elkaar. Het tussenscherm maakt het mogelijk om veilig te fietsen in coronatijd. De vrijwilliger trapt en stuurt, terwijl u mee kunt trappen als u wilt. De fiets is stabiel en de vrijwilliger heeft een training gevolgd om veilig te fietsen. De vrijwilliger zorgt voor de duofiets, haalt u thuis op en brengt u ook weer thuis.

Fietsmaatjes Waddinxveen vraagt een bijdrage van 5 euro per rit. Voor 20 euro kunt u een 5-rittenkaart aanschaffen. Als de kosten voor u een probleem zijn, zoeken we samen naar een oplossing.

Wilt u ook op de duofiets? Meer informatie over aanmelding als bijrijder of als vrijwilliger vindt u op: https://www.fietsmaatjeswaddinxveen.nl/