Psychische klachten

Voorbeelden van psychische klachten kunnen somber, angstig, verward of gespannen zijn. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Het is dus niet ongewoon als u (of iemand in uw omgeving) hier last van heeft. Goede hulp of inzicht in waar je last van hebt en waardoor het komt kan vaak helpen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u psychische klachten?

Voelt u zich regelmatig depressief, oververmoeid of angstig? Praat erover met uw partner, familie of vrienden. Of ga naar uw huisarts. De huisarts kan u doorverwijzen naar verdere hulp.

Neem contact op met MIND Korrelatie voor anonieme en professionele hulp bij psychische klachten. Op de website vindt u een overzicht van de instanties waar u terecht kunt voor hulp. Ook leest u hier ervaringsverhalen en informatie over psychische klachten.

Online informatie en behandelingen vindt u op de websites van Kleur je leven, Psyfit, Mentaal Vitaal, Interapy en Hey, het is oké.

Is er iemand in uw omgeving met psychische klachten? Labyrint In Perspectief en Naasten in Kracht zijn er voor familieleden en vrienden van mensen met psychische problemen. U kunt hier terecht voor informatie, hulp, online lotgenotencontact en gespreksgroepen. Kijk op de website.

Bent u gespannen of somber door de coronacrisis? Kijk op de websites van de Rijksoverheid en het RIVM voor tips en waar u terecht kunt voor hulp.

Wilt u gelijk met iemand praten? U kunt 24 uur per dag bellen met De Luisterlijn.

U kunt altijd terecht bij uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar de juiste hulp.

Voor familieleden en naasten van mensen met psychoses is er vereniging Ypsilon. Neem contact met ze op voor meer informatie.

Toon op kaart (1)
x

Huisartsen Waddinxveen

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

RIVM - Informatie- en Verwijscentrum mentale gezondheid COVID-19

Hey, het is oké

Labyrint In Perspectief

Voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact van familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Mentaal Vitaal

Werken aan je mentale fitheid

MIND Korrelatie

Als u met MIND Korrelatie wilt appen, voeg dan het nummer 06 13 86 38 03 toe aan de contacten van uw telefoon en start een gesprek. Bereikbaar: ma t/m vrij 09:00 - 18:00 uur.

Naasten in Kracht

Naasten in Kracht is een website voor familieleden en goede vrienden van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Psyfit

Verbeter je mentale fitheid

Regulusweg
5
2516 AC
Den Haag

Rijksoverheid - somber of gespannen door het coronavirus

Ypsilon

Vereniging van familieleden en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose
Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 10.00 - 16.00 uur.

Waarover wilt u iets weten?