Schulden

Geen overzicht over uw geldzaken? Loopt u achter met betalingen of heeft u (grote) geldzorgen? Ontvangt u brieven van schuldeisers, incassobureaus of deurwaarders? Bestaat de kans dat u uit huis wordt gezet?

Niets geeft zoveel onrust als betalingen die zich opstapelen of de wanhoop dat u uw rekeningen niet kunt betalen. Geldzorgen geeft stress!

Er zijn veel mensen met schulden. Door een scheiding of verlies van partner, door het wegvallen van een baan of vanwege de coronacrisis. Soms lukt het gewoon niet om je zaken goed op orde te krijgen. Schaamte is niet nodig!

Wat kunt u zelf doen?

Hoe eerder u hulp zoekt, des te kleiner de kans dat rekeningen en boetes opstapelen en dat er beslag wordt gelegd op uw inkomen of bankrekening. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met bedrijven en schuldeisers om een betalingsregeling te treffen.

Als u er met de schuldeiser(s) niet uitkomt of als de betalingsachterstanden en schulden te hoog zijn om zelf op te lossen, vraag dan gratis hulp voor inwoners bij het Juridisch Loket van de gemeente Waddinxveen om schuldhulpverlening.

Er zijn vrijwilligers die u kunnen helpen met de stapels post, moeilijke brieven van overheid of instanties, administratie, bespaartips, toeslagen en tegemoetkomingen. Deze hulp is gratis en meestal tijdelijk. Kijk op de websites van Schuldhulpmaatje Gouda en Waddinxveen, Humanitas en het Netwerk Thuisadministratie. Of download de app FiKks: voor een 'buddy' die u kan kan helpen met al uw geldvragen en met een praktisch overzicht van inkomsten en uitgaven.

Handige links

www.nibud.nl: voorlichting over de huishoudportemonnee: over rondkomen, sparen en lenen. Met handige gratis rekentools en e-books over verschillende financiële onderwerpen.
www.geldfit.nl: anoniem advies over welke hulp het beste bij uw situatie past; doe de test.
www.zelfjeschuldenregelen: alles over schulden en hoe dit op te lossen. Met de invultool maakt u een realistisch aflosplan.
www.komuitjeschuld.nl: lees hoe anderen hun schulden hebben overwonnen.


Vroegsignalering schulden

Gemeente Waddinxveen werkt samen met woningverhuurders, energiebedrijven, waterleveranciers en zorgverzekeraars om betalingsachterstanden bij inwoners vroegtijdig te signaleren. Het doel hiervan is om schulden op tijd te op te merken en zo snel mogelijk ondersteuning en hulp aan te bieden.

Een helpende hand bij administratief huishouden

Aangesloten partners melden betalingsachterstanden of inkomensbeslag bij de gemeente. De gemeente geeft de contactgegevens van inwoners door aan Wadwijzer. Team Wadwijzer zoekt vervolgens contact met de inwoner. De inwoner krijgt hulp aangeboden bij het aanvragen van inkomensondersteuning, budgetteren en het ordenen van de thuisadministratie. En begeleiding bij de aanpak van het oplossen van schulden. Als er achterliggende problemen zijn, wordt daar ook aandacht aan besteed.

Voor meer informatie: https://www.waddinxveen.nl/start-pilot-vroegsignalering-schulden

Heeft u hulp nodig bij het aflossen van uw schulden?

Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie kan u thuis helpen met uw administratie. Of neem contact op met een SchuldHulpMaatje Gouda & Waddinxveen. Kijk voor meer informatie op de website.

Wilt u praten over wat er mogelijk is? Neem contact op met de schuldhulpconsulenten van Team Wadwijzer. Zij denken met u mee en geven informatie en advies.

Toon op kaart (2)
x

SchuldHulpMaatje Gouda & Waddinxveen

Aanmelden kan telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op de website.

Groeneweg
42
2801 ZD
Gouda
Toon op kaart (1)
x

Team Wadwijzer

Kerkstraat
13
2742 BG
Waddinxveen

Waarover wilt u iets weten?