Team Wadwijzer

Wadwijzer is onderdeel van het sociale vangnet van de gemeente Waddinxveen en is er voor alle inwoners van Waddinxveen die op zoek zijn naar informatie over zorg, welzijn en wonen. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen zoals aangepast wonen, gezin en relaties, jeugdzorg, gezondheid, werk en geldzaken, schulden, sporten, sociale activiteiten of creatief bezig zijn, vrijwilligerswerk, vervoer (op maat). Wadwijzer geeft direct ondersteuning en heeft een preventieve functie.

Via deze hulpwijzer Wadwijzer.info kun je zelfstandig op zoek naar informatie. Je vindt er contactgegevens van organisaties en zorginstanties en veel gestelde vragen en antwoorden.

Als er meer zorgondersteuning nodig is bij hulpvragen dan gaat Team Wadwijzer samen met inwoners en cliënten aan de slag om een passende oplossing te vinden voor de betreffende situatie. Het team zet in op eigen kracht, sociale steun in de directe omgeving en/of professionele hulp. Team Wadwijzer werkt in geval van zorgindicatie samen met het Sociaal Team van de gemeente en met externe specialisten.

Voor een luisterend oor, de juiste begeleiding en het maken van afspraken kun je bellen met of een e-mail sturen naar Team Wadwijzer:

Telefoonnummer: 140182

E-mail: wadwijzer@waddinxveen.nl

Wadwijzer volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Voor uw en onze bescherming bieden we daarom op dit moment geen open inloopspreekuren aan. Gesprekken vinden zoveel mogelijk telefonisch en via de e-mail plaats. Een afspraak op locatie is, indien dat nodig wordt geacht, mogelijk op de maandag en donderdag, dit wordt met u besproken.

Indien u langskomt voor een afspraak op locatie

Op onze locaties werken we volgens de afspraken vanuit de GGD en het RIVM. In verband met het stijgende aantal besmettingen nemen we aanvullende hygiënemaatregelen. Zo zorgen we er samen voor dat uw bezoek zo veilig mogelijk is. Wanneer u of een gezinslid/huishoudcontact last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts kunnen wij u helaas niet ontvangen. Ook niet als u in afwachting bent van de uitslag van een coronatest, of een test van uw partner of kind(eren). Stem telefonisch met ons af als u niet kunt komen vanwege uw gezondheidssituatie.

Om uw bezoek goed te laten verlopen vragen wij u:

  • Een mondkapje te dragen bij binnenkomst (13 jaar en ouder). Denkt u eraan om dit mondkapje zelf mee te nemen naar uw afspraak.
  • Hou 1,5 meter afstand als u bij ons bent, ook met een mondkapje op.
  • Kom alleen naar uw afspraak.
  • Kom op tijd, liefst vlak voor de afspraaktijd, naar binnen.
  • Ontsmet met handalcohol of was uw handen bij binnenkomst.

Wij zorgen voor:

  • Een beperkt aantal mensen in de wachtkamer.
  • Mensen met verkoudheidsklachten komen niet naar onze locaties: dit geldt zowel voor bezoekers als voor onze medewerkers.
  • Na ieder bezoek desinfecteren en luchten wij de gespreksruimte als aanvulling op onze normale hygiëne- en infectiepreventiemaatregelen.