Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Als u een bijstandsuitkering ontvangt en u wilt vrijwilligerswerk doen, dan moet u vooraf toestemming vragen aan de gemeente. Uw vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

  • U kunt terecht bij de gemeente of Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen. Zij kunnen verwijzen naar instellingen waar u goedgekeurd vrijwilligerswerk kunt doen.
  • U kunt ook zelf op zoek gaan. Als u vrijwilligerswerk hebt gevonden moet u contact opnemen met de gemeente. Die bekijkt of de werkplek goedgekeurd kan worden.

Is er een organisatie waar u bij wilt horen? Loop eens langs of bel en vraag of zij mogelijkheden hebben voor vrijwilligers. Misschien kunt u iets betekenen voor uw geloofsgemeenschap of kerk. Of neem contact op met HiP Helpt Waddinxveen.

Heeft u een idee voor vrijwilligerswerk? Of een maatschappelijke activiteit? Misschien kunt u financiële ondersteuning krijgen. Kijk op het digitale subsidieloket van de gemeente.

Bent u handig? Misschien is vrijwilligerswerk bij het Repair Café iets voor u. Kijk op de website voor informatie. U kunt zich hier ook aanmelden.

Of misschien vindt u het leuk vrijwilligerswerk te doen voor Het Bruisnest. Denk hierbij aan werken in de keuken of werken met computers. U kunt hierbij ook een diploma halen. Neem eens een kijkje op de website van Het Bruisnest voor meer informatie.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Bruisnest

Blekerssingel
78
2806 AD
Gouda
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Waddinxveen - digitaal subsidieloket

Bezoekadres

Beukenhof
1
2741 HS
Waddinxveen

Postadres

400
2740 AK
Waddinxveen

HiP Helpt Waddinxveen

Biedt praktsische en sociale hulp aan mensen zonder netwerk.

Repair Café

Repair Café is een plek waar spullen gerepareerd kunnen worden. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om reparatie uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen of speelgoed. 

Elke tweede zaterdag van de maand van 9.00 uur tot 13.00 uur kunt u terecht bij het Repair Café in Waddinxveen.

 

Mauritslaan
55
2741CE
Waddinxveen
Toon op kaart (1)
x

Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen (SVW) - vacaturebank

Brengt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties samen. De stichting helpt vrijwilligers aan een leuke vrijwilligersbaan en ondersteunen vrijwilligersorganisaties met cursussen, trainingen, workshops en advies.

Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag
Locatie: Cultuurhuys De Kroon

Gouweplein
1
2741 MW
Waddinxveen

MEER in Waddinxveen - Kerken

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Vraagt de gemeente u om een tegenprestatie voor het ontvangen van een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, mag de gemeente u vragen om een tegenprestatie. Dit betekent dat de gemeente u vraagt om onbetaald een activiteit te doen die nuttig is voor de samenleving. De gemeente houdt rekening met wat u kunt en met wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. U mag geen activiteit doen waar u normaal gesproken voor betaald wordt. Als u niet meewerkt, mag de gemeente uw bijstandsuitkering verlagen.

Doet u vrijwilligerswerk en heeft u geen tijd? Vrijwilligerswerk mag een baan of tegenprestatie niet in de weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Bel of mail met Team Wadwijzer. Zij denken met u mee en geven informatie en advies.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Team Wadwijzer

Kerkstraat
13
2742 BG
Waddinxveen

Wie zorgt er voor de verzekering bij vrijwilligerswerk?

De gemeente heeft een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Vrijwilligers hoeven zich niet aan te melden voor de verzekering. Heeft u schade en wilt u dit doorgeven? Vul het online formulier in.

Meer informatie over de vrijwilligersverzekering vindt u ook op de website van Vrijwilligerswerk Waddinxveen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Waddinxveen - vrijwilligersverzekering

Bezoekadres

Beukenhof
1
2741 HS
Waddinxveen

Postadres

400
2740 AK
Waddinxveen

Heeft u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig voor vrijwilligerswerk?

Vraag aan de organisatie waar u werkt of zij de aanvraag online voor u kunnen klaarzetten. Kan de organisatie dit niet? Vraag dan om het aanvraagformulier.

Werkt u als vrijwilliger met kwetsbare mensen? Bijvoorbeeld met ouderen, mensen met schulden, vluchtelingen of mensen met een beperking? Misschien kunt u een gratis VOG aanvragen. Uw organisatie moet zich hiervoor hebben aangemeld.

Kijk voor meer informatie over de VOG op de website van Justis.

Justis - VOG

Wilt u als vrijwilligersorganisatie meedoen aan de regeling voor een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

Als organisatie moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Lees deze voorwaarden op de website van Gratis VOG. Hier kunt u uw organisatie ook aanmelden.

Gratis VOG - voorwaarden